Skip to content
Menu

Historie

1967, 4 maart streken onze ouders Piet en Riet van der Ploeg met hun vijf kinderen neer in Callantsoog. De oudste 12 jaar, de jongste 10 maanden. De eerste jaren nog zonder personeel, dus in het seizoen verschrikkelijk hard werken om zodoende zo snel mogelijk uit de hoge kosten te komen.

Machines waren er al wel maar nog niet in die mate zoals tegenwoordig zodoende moest er nog veel handmatig gebeuren (tegenwoordig ook nog wel maar echt een stuk minder). Wij als kinderen waren ook erg trots op deze vader die altijd van die grote spierballen had. In het hoogseizoen viel Piet, die toch al niet dik was wel 6 kg. af van het harde werken. ‘s Middags werd er nog gevent met een van ons als passagier. Moeder Riet stond iedere morgen om 5 uur op om vader Piet in de bakkerij te helpen waar nodig en natuurlijk om de kinderen te helpen bij het aankleden etc. De winkel was in de zomer iedere dag tot 21 uur open. Later zijn zij hier van afgestapt, er moest ook tijd vrijgemaakt worden voor het gezin, aldus beide ouders.

In ’87 is de Vennootschap Onder Firma (V.O.F.) opgericht. Bestaande uit de vennoten beide ouders Riet en Piet, 51 jaar, dochter Petra voor de winkel en zoon Peter voor de bakkerij.

In ‘ is de vennootschap ontstaan zoals deze nog steeds is. Broer en zus samen in het bedrijf, na overname van onze ouders. Peter heeft de leiding in de brood en banketbakkerij, en Petra heeft de leiding in de winkel. Sinds die tijd is er veel veranderd en gemoderniseerd binnen het bedrijf zodat het bedrijf in al die jaren wel up to date is gebleven. Het karakter is hetzelfde gebleven, wij proberen ons steeds te verbeteren zodat er nog betere kwaliteit geleverd kan worden.

Wij werken met plezier en met een vakbekwaam team. Zowel de broodbakkers, banketbakkers en verkoopsters scholen zich regelmatig bij met cursussen.

Callantsoog is een heerlijke badplaats direct aan de Noordzee gelegen. De bakkerij ligt op 500 meter van het ruige water. Er is al veel veranderd in onze badplaats, maar de bakker is altijd weer in trek! En weet zich ook goed te presenteren.