Skip to content
Menu

Wist u dat…

…. Wij veel broodsoorten in ons assortiment hebben die melk/lactosevrij zijn.

…. Wij veel specialiteiten hebben zoals o.a. : Het Callantsooger schatkistje, Zeeduiveltje, Zeewiercrackers, Zijper Oghen, Speltkoeken, Callantsooger Ooghen en Westfriese mik.

…. Wij superlekker en gezonde broodsoorten hebben zoals o.a. 100 % Speltdonker, 100 % Honingspelt, Westfries desem, Woeste knoeste en Rak brood. Deze soorten zijn allemaal lactose, gist en E nummer vrij.

…. Wij verschillende producten hebben die zeewier bevatten en daardoor gebruiken wij ook minder zeezout op deze producten. Voorbeelden hiervan zijn o.a. het Zeeduiveltje, Zeewiercrackers en de Callantsooger duinstol.

…. Al ons gebak en taarten van uitzonderlijke kwaliteit zijn met gebruik van echte natuurlijke puree’s.

…. Onze roombotercake een zilveren oorkonde heeft.

…. Wij ook leveren aan bedrijven en eventueel bij u thuis in Callantsoog en in de regio.

…. een slap stokbroodje “opgepiept” kan worden? 
Vers stokbrood met een slappe korst door het ca. 3 minuten in de op 200 C voorverwarmde oven te leggen. 

…. het niet verstandig is om brood in de koelkast te bewaren?
Brood droogt uit in de koelkast. Als u brood lang goed wilt houden, kunt u het beter in het vriesvak bewaren. 

…. ongesneden brood langer vers blijft dan gesneden?
Dat niet alleen, ongesneden brood is ook beter in te vriezen. Hoewel dat laatste weer minder handig is als u iedere dag een paar boterhammen uit de vriezer wilt halen.

…. vochtig brood langer vers blijft?
Hoe vochtiger de broodsoort, hoe langer het bewaard kan worden. Roggebrood blijft dus langer vers dan een baquette.

…. dagelijks brood eten gezond is?
Kinderen tot 4 jaar: 1-3 boterhammen per dag.
Tussen 4-12 jaar : 3-5 boterhammen per dag.
Jongeren van 13-21 jaar: 5-8 boterhammen per dag.
Volwassenen: 5-7 boterhammen per dag.

…. bij soep brood hoort?
Brood breekt het “vet”. Bovendien is het prettig voor de mond ter afwisseling van de vloeibare soep een stevige hap brood te nemen.

…. brood de belangrijkste leverancier is van de nodige voedingsstoffen?
Brood blijkt van alle voedingsmiddelen de belangrijkste leverancier van koolhydraten (zetmeel) voedingsvezel, ijzer, koper, magnesium en jodium.

…. brood bij ontdooien in de magnetron in de plastic zak moet blijven zitten?
Bij het ontdooien in de magnetron het brood in de plastic zak laten zitten, om sterke uitdroging te voorkomen.