• Het team
  • Vers brood
  • Broodjes
  • Specialiteiten
    • Tom Haver brood
    • Callantsoger schatkistje
    • Westfriese mik
    • Westfries desem
    • Spelt donker
    • Zijper oghen
    • Zeewierbroodjes
  • Gebak - Taart
  • Sarah - Abraham
  • Koek
  • Snacks
  • Desem
  • Spelt
  • Koolhydraten
  • Gluten
  • Veel gestelde vragen
  • Vacature

Koolhydraten

 

Koolhydraten zijn voedingstoffen die energie leveren aan het lichaam, net als eiwitten en vetten. Koolhydragen zitten vooral in graanproducten zoals brood, rijst en pasta, maar ook in aardappelen en peulvruchten.

Gezonde keuze zijn koolhydraatbronnen die veel voedingsvezels bevatten zoals volkorenbrood, volkorenpast, zilvervliesrijst en peulvruchten.

Koolhydragen worden ook wel suikers of sachariden genoemd. De naam koolhydraten verwijst naar de combinatie van koolstof en water (hydraten) Hydro is de Oudgriekse naam voor water.

Een belangrijke verdeling is die tussen verteerbare en onverteerbare koolhydraten. In voedingsmiddelen zitten verteerbare koolhydraten en niet-verteerbare koolhydraten. Verteerbare koolhydraten kan het lichaam opnemen en gebruiken als energiebron. Niet-verteerbare koolhydraten zijn voedingsvezels. Deze kan het lichaam niet opnemen. Ze vormen dus geen energiebron, maar ze zijn wel erg belangrijk voor de functie van de darmen.

Neem contact op


Locatie


Zoeken


Social media


Facebook Facebook

Copyright 2019 - Brood- en Banketbakkerij van der Ploeg
Inloggen | Webbly - mooie websites | Ziber - Responsive of Adaptive? | C-Designs - Reclamebureau Schagen