• Het team
  • Vers brood
  • Broodjes
  • Specialiteiten
    • Tom Haver brood
    • Callantsoger schatkistje
    • Westfriese mik
    • Westfries desem
    • Spelt donker
    • Zijper oghen
    • Zeewierbroodjes
  • Gebak - Taart
  • Sarah - Abraham
  • Koek
  • Snacks
  • Belegde broodje
  • Desem
  • Spelt
  • Koolhydraten
  • Gluten
  • Veel gestelde vragen
  • Vacature

Desem

Specialist in desem brood origineel Spelt brood

Desem is al zo oud als de mensheid brood bakt.

De desem deed zijn intrede in Egypte in de zeventiende eeuw voor Christus. De ontdekking van het natuurliijke gistingproces vond bij toeval plaats. Gisting is een natuurlijk proces waarbij de in de lucht aanwezige schimmels gisting veroorzaken.

Zo ontdekten de Egyptenaren dat een tarwebrij na lang staan verzuurt. De verzuurde brij werd gebakken en bleek na het bakken veel luchtiger en smaakvoller te zijn dan men tot nu toe gewend was; dit in tegenstelling tot brood.

Het desembrood bleef hierdoor ook langer mals.

 

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar echt desembrood. Desem is vol van smaak, blijft lang mals en is rijk aan calcium en ijzer. Wij kunnen heerlijke ouderwetse desembrood voor u bakken! Desembrood is er in diverse variaties.

Neem contact op


Locatie



Dorpsplein 24
1759 GN Callantsoog
Telefoon 0224-581271
Fax 0224-583371
 info@bakkerijvanderploeg.nl

Zoeken


Kunt u iets niet op onze website vinden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Social media


Facebook Facebook

Copyright 2021 - Brood- en Banketbakkerij Peter van der Ploeg
Inloggen | Webbly - Design websites | Ziber - Mobiele website met CMS | C-Designs - Reclamebureau Schagen